SİYASET:
CHP'li Nail Çiler, Eskihisar kalesini TBMM gündemine taşıdı

Planlanan çalışmaların bitirilmemesini gündeme getiren Çiler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi yöneltti. Yapılan çevre düzenlemesi ve rekreasyon işinin proje teslim tarihi geçmesine rağmen bitilmediğine vurgu yapan Çiler, projenin 01.10.2022 tarihinde bitirilmesi öngörüldüğünü hatırlattı. Çiler’in konuya ilişkin soru önergesi şu şekilde;

Gebze Belediyesi tarafından yapılması planlanan Tarihi Eskihisar Kalesi Çevre Düzenlemesi ve Rekreasyon işi 1.10.2021 tarihinde 14 milyon 653 bin TL bedelle ihale edilmiş ve 1.10.2022 tarihinde ise hizmete açılması öngörülmüştür. Fakat teslim tarihinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen proje tamamlanmamıştır. Basında yer alan haberlere göre yüklenici firma, hakkedişlerini alamadığı için önce süre uzatımına gidildiği ifade edilmiştir.

Bu bağlamda;

 

1-     Tarihi Eskihisar Kalesi Çevre Düzenlemesi ve Rekreasyon işinin ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir?

2-     Basında yer aldığı gibi yüklenici firmaya hakkedişler ödenmemiş midir?

3-     Tarihi Eskihisar Kalesi Çevre Düzenlemesi ve Rekreasyon işinin öngörülen tarihte bitmemesinin sebebi nedir?

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner171

banner5

banner70

Ender Oğuz Zafer Partisi Kocaeli İl başkanı...
Geçen yıl aralık ayında il başkanlığına atanan avukat Ender Oğuz bugün gerçekleştirilen il kongresiyle...

Haberi Oku