SİYASET:
CHP'li Kanko ' Bilimden uzak verilen bu mahkeme kararı halk sağlığının geleceğini tehdit ediyor!'


Özellikle Kars Aile Mahkemesi Hakiminin 20.08.2024 tarihinde verdiği kararı değerlendiren Kanko, "Bu karar, halk sağlığını tehlikeye atan ve bilimsel temelden yoksun bir yaklaşımdır. Türk Milleti adına verilen bu karar, halkımızın geleceği ve sağlığı ile oynayan bir tutumun göstergesidir" dedi.
Kanko, açıklamasında koruyucu hekimliğin, sağlık sisteminin temel taşlarından biri olduğunu vurguladı.
Aşılama, tarama ve benzeri uygulamaların çağımızdaki en önemli koruyucu hekimlik faaliyetleri olduğunu belirten Kanko, "Tedavi edici hekimlik yerine, koruyucu hekimliğin özendirilmesi gerekir. AKP hükümetinin bu konuda gösterdiği yetersizlik, toplum sağlığını ciddi şekilde tehlikeye atıyor" ifadelerini kullandı.
Özellikle fenilketonüri gibi kalıtsal metabolik hastalıkların yenidoğan taramalarında tespit edilmesinin hayati önem taşıdığını belirten Kanko, "Bu taramalar sayesinde bebekler, kalıcı ve geri dönülemez zihinsel ve fiziksel hasarlardan korunabiliyor. Ancak, Kars Aile Mahkemesi’nin verdiği bu skandal karar, sağlık sistemimizin ve toplum sağlığımızın temellerini sarsıyor. Bu karar, halkımızın sağlığına yönelik ciddi bir tehdittir” dedi.
"Topuk kanı almanın çocuğa zararlı olduğunu iddia eden bu karar, bilimsellikten tamamen uzak, cahilce ve ideolojik saplantılarla verilmiş bir karardır" diyen Kanko, mahkemenin karar gerekçesinde yer alan ifadelerin, hakimin konuyu kavrayamadığını ve bilimsel bilgiye sahip olmadığını net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Kanko, "Yenidoğan taraması ile aranan otizm değil, bebeklerin hayatını kurtaracak hastalıklardır. Bu tür yanlış kararlar, nesillerimizin sağlığını ve geleceğini tehdit eder" şeklinde konuştu.
Açıklamasında ayrıca, AKP hükümetinin sağlık politikalarını da eleştiren Kanko, AKP hükümeti, bilimsellikten uzak, ideolojik yaklaşımlarla hareket ediyor. Bu tarz kararlar, halk sağlığını tehlikeye atan politikalara zemin hazırlıyor. Hükümeti, bir an önce bu tehlikeli ve sorumsuz yaklaşımlardan vazgeçmeye çağırıyorum" dedi.
Mahkemenin bu kararının kabul edilemez olduğunu belirten Kanko, "Türk Milleti adına karar veren bir hakimin, bilimden uzak ve halk sağlığını hiçe sayan bir karar vermesi insanlık suçudur," diyerek, bu kararın düzeltilerek ve bilimsel temellere dayalı bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

banner148
Anahtar Kelimeler
Mühip Kanko
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner171

banner5

banner70

Ender Oğuz Zafer Partisi Kocaeli İl başkanı...
Geçen yıl aralık ayında il başkanlığına atanan avukat Ender Oğuz bugün gerçekleştirilen il kongresiyle...

Haberi Oku