SİYASET:
CHP'li Çiler: Vatandaşı yoksulluğa, Çocukları açlığa mahkum ettiler

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, artan yoksulluğu ve çocukların beslenme sorununu TBMM gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına Meclis Araştırması Önergesi veren CHP’li Çiler, “İktidar vatandaşı yoksulluğa, çocukları açlığa mahkum ettiler” dedi. Çiler, “Ülkemiz her geçen gün derinleşen, daha fazla hissedilen bir yoksullukla karşı karşıyadır. AKP iktidarı ise artan bu yoksulluk karşısında yoksulluğu ortadan kaldıracak önlemleri almamakta, yoksulluğu önleyecek politikalar oluşturmamaktadır.  Resmi verilere göre, Türkiye'deki 17 milyon 114 bin 912 yurttaş yaşamını sosyal yardımlarla sürdürmeye çalışmaktadır. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) son raporuna göre, Türkiye'de 6,5 milyon çocuk aşırı yoksulluk içinde yaşamaktadır” diye konuştu.

HER DÖRT ÇOCUKTAN BİRİ İSE OKULA AÇ GİDİYOR

Artan pahalılığa ve enflasyon ortamına vurgu yapan CHP’li Çiler, “Türkiye'deki enflasyonist ortamda özellikle alt ve orta gelir grubu daha da kırılgan hale gelmiş ve yaşam koşulları daha da zorlaşmıştır. Bu koşullardan en fazla kadınlar ve çocuklar etkilenmektedir. Türkiye'de her beş çocuktan biri yeterli beslenemediği ve her dört çocuktan biri ise okula aç gittiği OECD verilerine de yansımıştır. Bu verilerle Türkiye OECD ülkeleri içinde çocuklarda yoksulluğun en fazla olduğu ülkelerden birisi olmuştur” dedi.

ALTI AYDA 172 BİN ÇOCUK SOSYAL YARDIMDAN FAYDALANDI

Yılın ilk 6 ayında yaklaşık 172 bin çocuğun sosyal yardımlardan faydalandığının altını çizen Çiler, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Sosyal ve Ekonomik Destek programının 2024 raporuna göre ise maddi durumu kötü ailelere yapılan yardımdan yararlanan çocuk sayısı yılın ilk 6 ayında yaklaşık 172 bindir. Oysa bu yardım 2012’de 37 bin 295 çocuk ile sınırlıydı. 2020’de 129 bin olan yardımdan yararlanan çocukların sayısı, 2023 yılı sonu itibarıyla 164 bin 995’e ulaşmıştır. Veriler göstermektedir çocuk yoksulluğu AKP iktidarı boyunca derinleşmektedir” dedi.

ÇOCUK YOKSULLUĞU AKP İKTİDARI BOYUNCA DERİNLEŞİYOR

AKP iktidarının çocukların yetersiz beslenmesine ilişkin önlem almadığına vurgu yapan Çiler, okullarda ücretsiz yemek uygulamasının hayta geçirilmesinin elzem olduğuna dikkat çekti. Çiler, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Sosyal ve Ekonomik Destek programının 2024 raporuna göre ise maddi durumu kötü ailelere yapılan yardımdan yararlanan çocuk sayısı yılın ilk 6 ayında yaklaşık 172 bindir. Oysa bu yardım 2012’de 37 bin 295 çocuk ile sınırlıydı. 2020’de 129 bin olan yardımdan yararlanan çocukların sayısı, 2023 yılı sonu itibarıyla 164 bin 995’e ulaşmıştır. Veriler göstermektedir çocuk yoksulluğu AKP iktidarı boyunca derinleşmektedir” dedi.

SORUN DEPREM BÖLGESİNDE DAHA DERİNDEN HİSSEDİLİYOR

Deprem bölgesinde durumun daha vahim olduğunu vurgulayan Çiler, “Eğitimde yaşanan bu sorun deprem bölgesinde daha da derinden hissedilmektedir. Yetersiz beslenmenin yanı sıra sağlıksız eğitim koşullarında öğrenciler eğitim almaya çalışmaktadır. Sağlıklı beslenmeyen bir neslin sağlıklı bir toplum oluşturamayacağı açıktır. Bu sebeple çocuklarımızın yetersiz beslenme sorunu derhal çözülmesi gereken bir sorun olarak durmaktadır” diyerek TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner171

banner5

banner70

İstifa sonrası belediye başkanlarına gitti
MHP Kocaeli İl Başkanlığı görevinden istifa eden Murat Nuri Demirbaş, veda ziyaretlerine başladı. Demirbaş,...

Haberi Oku