SİYASET:
Bülent Sarı yurt sorununu eleştirdi!

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Kocaeli’deki üniversite öğrencilerinin yurt sorununa ilişkin bir basın açıklaması yayımlayarak, AK Parti iktidarını ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı eleştirdi. Sarı, öğrencilerin barınma problemlerinin giderek arttığını ve hükümetin bu konuda yetersiz kaldığını vurguladı.

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Kocaeli’deki üniversite öğrencilerinin yurt sorununa dikkat çekerek AK Parti iktidarını eleştirdi. Sarı, mevcut yurtların yetersizliğinden ve yeni yurtların açılmamasından dolayı öğrencilerin mağdur olduğunu belirtti ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yurt sorununa çözüm bulunması çağrısında bulundu.

“AKP iktidarı döneminde asgari ücretliler ve emekliler kadar öğrenciler de mağduriyetten nasibini defalarca aldı ve almaya devam ediyor. 23 yıldır ülkeyi yönetenler sorunlara çözüm üretmek bir yana sorunun kaynağı oldu. Yanlış ve israfa dayalı ekonomik politikası gençlerimizi yurt dışına gidip görmeyi değil kendi ülkelerinde gezmekten bile mahrum bırakmıştır.

''BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN DENDİĞİNİ GÖRMEKTEYİZ''

Neredeyse her yıl değiştirilen eğitim sistemi sebebiyle derslerinden daha çok sistemi öğrenmeye çalışan öğrencilerin en temel sorunlarından biri barınmadır. Emekli ve asgari ücretli bir yana memurun dahi kirasını ödemekte zorlandığı ülkemizde öğrenci nasıl kira ödeyecektir. Enflasyonu düşürüp kira fiyatlarını kontrol altına almayı beceremeyen iktidar KYK yurdu da yapamamıştır. 100 bine yakın öğrencisi bulunan ilimizde yeni yurt açmak bir yana olan yurtların da tadilatı alınarak öğrencilere başınızın çaresine bakın dendiğini görmekteyiz. “

“GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINA SESLENİYORUZ''

Buradan Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Kandıra ve Karamürsel'de 1 yıllığına kapatılan yurtlar nedeniyle bir çare bulunmasını bekliyoruz. Öğrencilerin okullarından 50 kilometre uzaklıktaki yurtlara gönderilmesi ya da özel yurtlara gidin denmesi kabul edilebilir değildir. Yıllardır devam eden cemaat ve tarikat yurtlarına teşvik politikasının farkındayız. Önümüzdeki ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında öğrencilerimizi, gençlerimizi hiçbir zaman tarikat ve cemaatlerin kucağına bırakmayacağız. Onları daima ailelerinin de en güveneceği kurum olması gereken KYK yurtlarını yeterli hale getireceğiz. Gençlerimizi KYK yurtlarında misafir ederken asansör kazalarına da kurban vermeyeceğiz.”

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner171

banner5

banner70

Ender Oğuz Zafer Partisi Kocaeli İl başkanı...
Geçen yıl aralık ayında il başkanlığına atanan avukat Ender Oğuz bugün gerçekleştirilen il kongresiyle...

Haberi Oku