KÜLTÜR-SANAT:
Her alınan köfte eğitime katkı sağlayacak

Kocaeli Sivaslılar Derneği tarafından gerçekleştirilen 3.Gardaşlık Buluşması örnek bir uygulamayı da sağlayacak. Bugün küm davete katılan ve fiş karşılığı alınan köfteden kazanılan gelir, öğrenime yardım olarak kullanılacak. Konu hakkında yapılan basın toplantısı  Kullar'da bulunan Rok Makina'nın bahçesinde yapıldı. 3.Sivas Gardaşlık Buluşması bugün  Kartepe SEKA Kamp Mesire Alanı'nda gerçekleşecek.

Kocaeli Sivaslılar Derneği Başkanı Kadir Zortaş, organizeyi sağlayan yönetim ekibi ile birlikte verdiği bilgilerde, daha önceki buluşmalardan daha kalabalık, daha anlamlı uygulama yapacaklarını söyledi.

Dernek Başkanı kadir Zortaş açıklamasında, " 2 Haziran,8 Haziran, 1 Eylül derken, 15 Eylül derken İnşallah programı gerçekleştireceğiz. Beklediğimizin çok üstünde 10 bine yakın katılımla gerçekleştirmiştik. Çok kalabalık. Sayı 20-30 bin gibi bir rakam. Hedefimiz geçen yıl ki buluşmanın 2 katı katılım bekliyoruz.  Hem sosyal medyadan hem kendi profillerinden Marmara Bölgesi'nde olan diğer buluşmalara davet ettiler. Biz de gittik, ziyaret ettik. Onlarla birlikte olduk programımıza davet ettik. 12 gün Sivas'ta kaldık . İş insanlarımızı ziyaret ettik. Kocaeli'ye gelmiş olan belediye başkanlarımız var. Sanatçılarımız var. Yolda olanlar var. Sivas’tan milletvekillerimiz var. Sivas’tan milletvekillerimiz katılacak.

GELİRLER EĞİTİME

Bu sene yine Gardaşlık Buluşması’nda sivas köftesi ikram edeceğiz. Çekiliş biletlerinden elde edilen gelirleri öğrencilere burs olarak verme kararı aldık. 10 gündür KEV ile nasıl yapabileceğimiz hakkında konuşuyoruz.  İnşallah önümüzdeki dönemlerde de onlarla birlikte eğitim için destek olacağız, çalımalar yapacağız. Yine o gün İstanbul’dan gelen dostlarımız olacak. Bursa’dan, Yalova’dan gelen dostlarımız olacak. Hedef AVM, o gün orada çekilişte dağıtılacak olan ürünleri üstlendiler. Sivas’tan 7 tane  sanatçımız geliyor. Sosyal medya fonemenleri, sosyal medyada karşılaştığımız insanlar gelecek. Yoğun bir katılım bekliyoruz. İlk paylaştığımız video 1 milyon 100 bin izlemişti. Daha sonra ki paylaştığmız video da  700 binlerdeydi. Yeni videoyu bugün yayımlayacağız. Sivas Gardaşlık gününün ismi Sivas olsa da bütün memleketi, tüm Kocaeli’yi kapsıyor. Yarın diğer bütün STK’lar yer alacaklar. Tüm hemşeri derneklerimi bizlerle olacak. Kimin nereli olduğunun önemi yok. İnşallah yarın 3. Gardaşlık Buluşması’nda bu zamana kadar yaptığımız programlarla taçlardırmış olacağız. Diğer derneklerle yarış içerisinde değiliz. Farkındalık gerektiren çalışmalar yapıyoruz.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner171

banner5

banner70

Festivaller kenti İzmit’te Kapanca Sokak Festivali’nin...
İzmit Belediye Başkan Vekili Serdar Atasever ile Meclis Üyesi Erdem Arcan, 20, 21 ve 22 Eylül tarihlerinde...

Haberi Oku