EKONOMİ:
KSO Başkanı Zeytinoğlu işgücü verilerini açıkladı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayı sanayi üretim endeksine ilişkin değerlendirmede bulundu. Zeytinoğlu, “Sanayi üretim endeksi temmuzda yıllık bazda 3.9 gerilerken aylık bazda yüzde 0.4 arttı. Aylık değişimlerden ziyade sektörlerin yıllık değişimlerine baktığımızda, madencilik ve taş ocakçılığı, elektrik, gaz, buhar ve enerji dışındaki sektörlerde gerileme olduğunu görüyoruz. Alınan tedbirlerin etkisiyle üretimde daralmaların görülebileceğini tahmin ediyorduk. Alt kalemlerden, sermaye mallarında yıllık yüzde 8.1 ve yüksek teknolojili ürünlerdeki yıllık yüzde 20.2’lik gerilemeleri, katma değerli üretim ve geleceğe yönelik yatırım ve büyüme açısından önemsiyoruz. Önümüzdeki aylarda üretimde toparlanmalar görebilmeyi temenni ediyoruz ancak sıkılaşma tedbirleri kapsamında yavaşlamalar beklenebileceğini söyleyebiliriz” dedi.

İŞGÜCÜ VERİLERİ

TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayı işgücü verilerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Zeytinoğlu, “Temmuz ayında işsizlik oranı yüzde 8.8 ile haziran ayına göre 0.4 puan, geçen yılın temmuz ayına göre 0.5 puan geriledi. Potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı ise yüzde 26.5 olarak gerçekleşti. Burada da aylık bazda 2.7 puan iyileşme, geçen yıla göre 3.9 puanlık artış olduğu görüyoruz” açıklamasında bulundu.

ÇALIŞABİLİR NÜFUS

Zeytinoğlu, “Açıklanan verilerin detaylarına baktığımızda, bir önceki yılın temmuz ayına göre çalışabilir nüfus 496 bin kişi artarken, işgücü 915 bin kişi artmış. Temmuz itibariyle toplam istihdamın ise 32 milyon 712 bin kişi olduğunu görüyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz, nüfusumuza oranla bunun daha yüksek seviyelere ulaşması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner171

banner5

banner70

Polisan Holding 2024’ün altı aylık finansal...
Holding, yılın ilk altı ayında 2,6 milyar TL gelir elde ederken, zorlaşan şartlar eşliğinde yılın ilk...

Haberi Oku