EĞİTİM:
KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk: Eğitim dönemine hazırız

23 EYLÜL’DE DERS BAŞI YAPILACAK

1992 yılında kurulan ve kısa süre içerisinde Türkiye’nin saygın üniversiteleri arasında yerini sağlamlaştıran Kocaeli Üniversitesi, 2024-2025 güz yarıyılı kayıt yenileme dönemi 16 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Araştırma üniversitesi olma yolunda ciddi hamleler yapan KOÜ akademik güz yarıyılı dersleri ise 23 Eylül’de başlayacak.

YERLEŞME ORANI YÜZDE 99,78

2024-2025 eğitim dönemi öncesinde yüzde 99,78 yerleşe oranıyla tarihinde rekor kıran Kocaeli Üniversitesi, Türkiye’deki 200’ün üzerindeki üniversiteler arasında en çok tercih edilen üniversiteler arasında ilk sıralarda bulunuyor. Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yönetiminde emin adımlarla ilerleyen KOÜ aynı zamanda başarılı bir akademik kadroya da sahip.

66 BİN ÖĞRENCİ VAR

Kocaeli Üniversitesi’nde 2024-2025 eğitim döneminde 1.366 doktora, 5.859 yüksek lisans, 22.875 ön lisans ve 36.066 lisans olmak üzere toplam 66.163 öğrenci toplam bu dönem Kocaeli Üniversitesinde eğitim görecek. Öğrenci sayısı bakımında Türkiye’nin en kalabalık üniversiteleri arasında bulunan Kocaeli Üniversitesinde okuyan 66 bin öğrenci arasında 2 bin öğrenci de yabancı.
 

YENİ DÖNEME HAZIRIZ

Gazetemize konuşan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 66 bin öğrencisiyle 2 binin üzerindeki akademik kadrosuyla 2024-2025 eğim dönemine hazır olduklarını söyleyen Rektör Cantürk, “Yeni eğitim dönemine tüm fakültelerimiz ve yüksekokullarımız ile hazır durumdayız. Akademik kadrolarımız hazır. Üniversitemizdeki fiziki eksikliklerimiz yok. İdari personellerimiz tamam. Öğrencilerimizi özledik. Yeni eğitim dönemine Kocaeli Üniversitesi olarak hazırız durumdayız” dedi.

YURT AÇIĞIMIZ YOK

"Kocaeli Üniversitesinde okuyan 66 bin öğrencimizin barınma sorunu yok. Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda doluluk oranı yüzde yüz. Çoğunluğu üniversite kampüsümüzün çevresinde bulunan özel yurtlarda doluluk oranı yüzde yüz. Birkaç öğrencinin bir araya gelip kiraladıkları daireler de elbette ki vardır. Şuana kadar yurt ve barınma konusunda bize gelen kronik bir sorun bulunmuyor. Üniversitemizde okuyan öğrencilerimizin sıkıntı yaşamasını elbette ki istemeyiz. Varsa böyle bir sorun üniversite idaresi olarak sorunu çözmeye de hazırız. Üniversitemizi tercih edip gelen tüm öğrenciler başımızın tacıdır.” İfadelerini kullandı.

OTOPARK VE CAMİ İNŞAATI BÜYÜKŞEHİR YAPACAK

KOÜ Umuttepe Yerleşkesi içerisinde yapımı yarım kalan otopark, cami, kütüphane ve sosyal tesis projesinin bulunduğu kompleksi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacağını söyleyen Rektör Cantürk, “Proje geçen dönem başlamıştı. Ancak bazı istenmeyen gelişmeler yaşandı ve işi yapan yüklenici firma işi bıraktı. Bu konu üniversitemizin idaresiyle ilgisi yoktur. Projeyi tamamen Büyükşehir Belediyemiz ilgileniyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Bey, konu ile ilgili olarak yakından ilgileniyor. Dileğimiz en kısa sürede inşaatın başlanıp ve biran önce projenin bitirilmesidir” şeklinde konuştu.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner171

banner5

banner70

Kocaeli Üniversitesi, enerji tasarrufuyla da...
Kocaeli Üniversitesi, çevre dostu ve sürdürülebilir enerji politikaları doğrultusunda yürüttüğü çalışmalarla...

Haberi Oku